Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Patoka czy krupiec czyli o konsystencji miodu 0
Patoka czy krupiec czyli o konsystencji miodu

Dzisiaj odrobinę zgłębimy temat miodowej konsysencji🍯

Jedno jest pewne - każdy dobry i prawdziwy miód musi skrystalizować. Głównym czynnikiem decydującym o tym, kiedy nastąpi krystalizacja jest poziom zawartości glukozy i fruktozy (czyli cukrów prostych zawartych w miodzie).

Miody zawierające dużo glukozy - czyli wczesne wiosenne, czy rzepakowy - krystalizują bardzo szybko. Miody z dużą zawartością fruktozy - krystalizują znacznie dłużej.

Miodem z najwiekszą zawartością fruktozy jest miód akacjowy - i takiego powinni szukać miłośnicy płynnej formy🍯💛 Czas krystalizacji miodu akacjowego to nawet około roku. Również wszelkie miody wielokwiatowe, jeżeli zawierają nektar z akacji, mogą pozostać płynne przez dłuższy czas.

Dla wszystkich zwolenników płynnej formy czyli tzw. patoki, mamy z tegorocznych zbiorów🐝😃 miód wielokwiatowy z akacją. Dostępny tutaj: https://abelonatura.pl/pl/p/Miod-wielokwiatowy-z-akacja-1200g-/74

Komentarze do wpisu (0)

Blog wpisy
Mydła naturalne

Wszystko zaczyna się od pomysłu. Do pomysłu tworzymy recepturę. Tutaj ustalamy proporcje i rodzaje olejów i maseł, z których powstanie mydło. Określamy również stopień jego przetłuszczenia. Część tłuszczów pozostawiamy niezmydlonych. To właśnie dzięki temu mydła naturalne nie tylko myją, ale również pielęgnują oraz nawilżają skórę.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl